ГоловнаСвіт

Бомбу на літаку А321 заклали під пасажирським сидінням

Пасажири лайнера загинули майже миттєво через вибухову розгерметизацію.

Бомбу на літаку А321 заклали під пасажирським сидінням
Фото: almasryalyoum.com

Бомбу, що вибухнула на російському літаку А321, радше за все, заклали під пасажирським сидінням, пише газета "Коммерсантъ" із посиланням на власні джерела.

Обстежуючи уламки A321, експерти ФСБ виявили частину фюзеляжу з пробоїною в обшивці діаметром приблизно метр на метр, краї якої були вигнуті назовні. Утворитися вона, згідно з висновками, могла в результаті застосування вибухової речовини, виготовленої в заводських умовах - наприклад, тротилу або пластиду.

Вибух стався не в багажному відділенні літака, яке розміщене під пасажирським салоном, а, імовірно, в самому салоні. Епіцентр вибуху нібито був у кінці салону, де розташовано хвостові шпангоути. За попередньою версією, бомба могла бути закладена під пасажирське сидіння біля вікна.

Її вибух призвів до розгерметизації. Люди борту загинули практично миттєво від різкого перепаду тиску. Літак, від якого насамперед відірвалася хвостова частина, розвалився в повітрі.

За припущенням експертів, бомбу на борт літака міг занести хтось зі співробітників персоналу аеропорту Шарм-ель-Шейха.

Нагадаємо, 31 жовтня літак А321 російської авіакомпанії "Когалымавиа" (Metrojet) розбився на півночі Синайського півострова, загинули всі 224 людини на борту. Повітряне судно виконувало рейс із Шарм-ель-Шейха в Санкт-Петербург. Катастрофа А321 стала найбільшою в історії російської та радянської авіації.

16 листопада Росія офіційно визнала, що катастрофа сталася в результаті теракту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram