ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Британія створить спеціальні кіберсили для боротьби з ІДІЛ і хакерами

Британський уряд до 2020 року подвоїть витрати на кібербезпеку, - до $2,9 млрд.

Британія створить спеціальні кіберсили для боротьби з ІДІЛ і хакерами
Джордж Осборн

Британська розвідка займається створенням елітних кіберсил, основним завданням яких стане боротьба з бойовиками угруповання ІДІЛ, а також хакерами та іншими ворожими силами в Інтернеті.

Про це заявив міністр фінансів Великобританії Джордж Осборн, інформує агентство Рейтер

За словами Осборна, наразі ІДІЛ розглядає можливість кібератак на британську інфраструктуру, зокрема лікарні, електромережі і системи управління повітряним рухом з потенційно летальним результатом.

У відповідь Великобританія має намір підтримувати витрати на кібероборону, спростити свої державні кіберструктури, а також посилити свій власний кіберпотенціал для атак по противниках.

"Ми будемо захищатися. Але ми також почнемо бій з вами. Ми підсилюємо наш власний наступальний кіберпотенціал - спеціальну здатність здійснювати контратаки в кіберпросторі. Коли ми говоримо про боротьбу (з "Ісламською державою"), це означає боротьбу з кіберзагрозами так само, як і зі зброєю, бомбами і ножами", - заявив Осборн, який вважається другим найвпливовішим політиком Великобританії після прем'єр-міністра Девіда Кемерона, виступаючи в Центрі урядового зв'язку (ЦУЗ; англ. Government Communications Headquarters - спецслужба Великобританії, відповідальна за ведення радіоелектронної розвідки і забезпечення захисту інформації органів уряду і армії).

Новими кіберсилами управлятиме ЦУЗ спільно з міноборони Великобританії. За словами Осборна, у їхнє завдання входитиме боротьба з окремими хакерами, злочинними угрупованнями, групами бойовиків і ворожими силами з використанням "повного спектру" дій.

Осборн також заявив, що витрати на кібербезпеку збільшаться майже удвічі - до 1,9 млрд фунтів стерлінгів ($2,9 млрд) у період до 2020 року. При цьому він зазначив, що рішення розширити витрати на кібероборону ухвалили ще до паризьких терактів.

Після терактів в Парижі 13 листопада, унаслідок яких було вбито 129 осіб, Великобританія заявила про збільшення кількості співробітників служби безпеки МІ-5, МІ-6 і ЦУЗ приблизно на 15%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram