ГоловнаСвіт

Французька поліція за ніч провела 128 рейдів у справі про теракти

Спецслужби Франції встановили особу сьомого терориста.

Французька поліція за ніч провела 128 рейдів у справі про теракти
Французская полиция
Фото: EPA/UPG

Французька поліція в ніч проти 17 листопада провела 128 рейдів через теракти в Парижі.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов у коментарі радіостанції France Info, повідомляє агентство Рейтер.

За його словами, поліція домоглася значних успіхів у розслідуванні терактів, відповідальність за які взяло на себе угруповання ІДІЛ. Міністр, однак, не вдавався в подробиці.

Після терактів, що відбулися в Парижі в ніч проти 14 листопада, президент Франції Франсуа Олланд оголосив у країні режим надзвичайної ситуації, який дозволяє адміністративні арешти й обшуки без ордера після найбільш кривавих атак в історії Франції.

Тим часом спецслужби Франції встановили особу сьомого терориста, підозрюваного в нападі на Париж. За відомостями радіостанції RTL, які подає РИА Новости, це ще один громадянин П'ятої республіки.

Згідно з даними RTL, підозрюваний відомий контррозвідці і перебував на обліку у зв'язку з причетністю до радикальних кіл. Під час терактів у французькій столиці він був у групі, що атакувала концертний зал "Батаклан".

Раніше 17 листопада поліцейським у Бобіньї, північно-східному передмісті Парижа, вдалося виявити квартиру одного з імовірних терористів-смертників Ібрагіма Абдеслама. Названо імена інших підозрюваних, це: 25-річний громадянин Сирії Ахмед Алмохаммед (Ahmad Almohammad), 20-річний громадянин Франції Біляль Хадфі (Bilal Hadfi), 28-річний уродженець Парижа Самі Амімур (Samy Amimour), 29-річний громадянин Франції Ісмаїл Омар Мостефаї (Ismael Omar Mostefai). Усі вони мертві.

Восьмий учасник атаки 26-річний Салах Абдеслам (Salah Abdeslam) народився в Брюсселі, громадянин Франції, імовірно, він живий, його оголосили в розшук. ЗМІ дізналися й ім'я можливого організатора терактів у Парижі - це 27-річний сирієць Абдельхамід Абауд (Abdelhamid Abaaoud).

Увечері 13 листопада в Парижі та передмісті була здійснена серія терактів, жертвами яких стали, за останніми даними, 129 осіб, 352 постраждали. Бойовики влаштували стрілянину в декількох кафе і ресторанах, смертник підірвав себе на бульварі Вольтер, в концертному залі "Батаклан" захопили заручників, біля футбольного стадіону "Стад де Франс" (Сен-Дені, передмістя Парижа) пролунали три вибухи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram