ГоловнаСвіт

У Сербії затримано чоловіка з паспортом підозрюваного в паризьких терактах

Вилучений документ відрізняється від знайденого в паризького терориста лише фотографією власника.

У Сербії затримано чоловіка з паспортом підозрюваного в паризьких терактах
"Мемориал", посвященный жертвам терактов в Париже
Фото: EPA/UPG

У Сербії затримали сирійця з паспортом, дані якого повністю збіглися з даними документа, знайденого біля одного з учасників терактів у Парижі.

Про це пише The Guardian. Поліція припускає, що обидва паспорти підроблені.

Відрізняються документи лише фотографіями власників. Сербські правоохоронні органи запевнили, що співпрацюють із французькими колегами в розслідуванні походження документа. За словами джерела газети, Франція зв'язалася із сербською владою і попросила реєструвати всіх біженців, які проходять через кордони країни.

"Можливий зв'язок із трансфером терористів до Відня і далі, ми знаємо, що терорист скористався цим шляхом до Парижа", - розповіло джерело газети в сербської поліції.

Після того, як Ахмад аль-Мухаммед (один із терористів, які підірвали себе в Парижі) зареєструвався в Греції як біженець, він вирушив у Македонію. 7 жовтня він зареєструвався в Сербії, де отримав притулок. 8 жовтня зареєструвався в Хорватії, де пробув 6 годин. Потім він перетнув Угорщину й Австрію.

13 листопада в Парижі відбулася серія терактів - загинули 129 осіб. Нападники розділилися на групи, одна з яких влаштувала вибухи смертників біля стадіону Stade de France під час футбольного матчу Франція-Німеччина. За грою спостерігав президент Франції. Уболівальників спочатку утримували на полі, потім евакуювали.

Також терористи захопили заручників у театрі Bataclan під час концерту Eagles of Death Metal. Двох терористів убили під час штурму. Інша група напала на кілька ресторанів і розстріляла загалом 40 осіб. Відповідальність за скоєне взяла на себе "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram