ГоловнаСвіт

Росія визнала катастрофу A321 терактом

На борту лайнера вибухнула бомба до 1 кг у тротиловому еквіваленті.

Росія визнала катастрофу A321 терактом
Фото: EPA

Директор Федеральної служби безпеки РФ Олександр Бортніков заявив президентові РФ Володимиру Путіну, що пасажирський лайнер A321 у Єгипті впав у результаті терористичного акту.

"За оцінкою наших фахівців, на борту повітряного судна в польоті спрацював саморобний вибуховий пристрій потужністю до 1 кг у тротиловому еквіваленті, в результаті чого відбувся «розпад» літака в повітрі, що пояснює, чому частини фюзеляжу літака порозкидало на велику відстань. Можна однозначно сказати, що це терористичний акт", - цитує Бортнікова прес-служба Кремля.

Нагадаємо, 31 жовтня літак А321 російської авіакомпанії "Когалымавиа" (Metrojet) розбився на півночі Синайського півострова, загинули всі 224 людини на борту. Повітряне судно виконувало рейс з Шарм-ель-Шейха в Санкт-Петербург. Аварія А321 стала найбільшою в історії російської і радянської авіації.

Офіційна єгипетська комісія з розслідування причини катастрофи лайнера 7 листопада повідомила, що на останніх секундах запису "чорних скриньок" літаків чутно "сторонній шум". Також американські супутники зафіксували тепловий спалах у районі падіння літака.

Терористичне угрупування ІГІЛ двічі брала на себе відповідальність за падіння літака.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram