ГоловнаСвіт

G20 пропонує всьому світу допомогти Європі з біженцями

"Велика двадцятка" закликала світову спільноту "розділити тягар прийому переселенців"

G20 пропонує всьому світу допомогти Європі з біженцями
Фото: EPA/UPG

Лідери "Великої двадцятки" (G20) закликали інші країни зробити внесок у вирішення проблеми розміщення біженців у країнах Європи.

Про це йдеться в підсумковому комюніке, ухваленому за підсумками саміту G20, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Ми закликаємо всі країни зробити внесок у реагування на кризу і розділити пов'язаний із цим тягар, в тому числі шляхом розселення біженців і використання інших форм прийому переселенців, надання гуманітарної допомоги та зусиль, спрямованих на забезпечення доступу біженців до послуг, освіти і можливостей заробітку", - йдеться в комюніке.

Лідери G20 підкреслили, що необхідно вирішити "проблему корінних причин переміщення".

"У зв'язку з цим ми відзначаємо важливість політичного врегулювання конфліктів... Ми також визнаємо важливість створення умов для того, щоб біженці і внутрішньо переміщені особи мали можливість безпечно і добровільно повернутися у свої будинки", - наголошується у повідомленні.

G20 запросили "всі країни збільшити, відповідно до їхніх можливостей, обсяги сприяння профільним організаціям з метою зміцнення їхніх можливостей надавати підтримку постраждалим країнам у реагуванні на цю кризу".

"Ми закликаємо приватний сектор і приватних осіб також долучитися до міжнародних зусиль реагування на кризу, пов'язану з біженцями", - зазначає G20.

Нагадаємо, 15-16 листопада в Туреччині відбувся саміт країн "Великої двадцятки". Основною темою заходу було питання безпеки, а також проблема мігрантів. Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер у своїй промові заявив, що не бачить потреби змінювати міграційну політику ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram