ГоловнаСвіт

У катастрофі українського вертольота в Словаччині загинули семеро афганців і українець

Вертоліт належав одному з авіаклубів Одеської області

У катастрофі українського вертольота в Словаччині загинули семеро афганців і українець
Фото: noviny.sk

У результаті катастрофи українського вертольота в Словаччині загинули восьмеро людей - семеро громадян Афганістану та українець.

Про це повідомив представник міністерства внутрішніх справ у Братиславі Іван Нетік, передає "Німецька хвиля".

За його словами, жертвами катастрофи стали пілот-українець і семеро громадян Афганістану, з яких п'ятеро чоловіків і дві жінки.

"Вертоліт Мі-2, зареєстрований в Україні, летів занадто низько в дуже складних погодних умовах, оскільки хотів ухилитися від виявлення системою контролю повітряного руху", - зазначив Нетік.

У словацькому МВС раніше повідомляли, що пошуки вертольота тривали від середи, вони ускладнювалися через густий туман, тому вертоліт змогли виявити тільки в п'ятницю. Він розбився приблизно за 15 кілометрів від словацько-українського кордону. "Ймовірно, що вертоліт використовули зловмисники для перевезення нелегальних мігрантів", - сказано в заяві українських прикордонників від 13 листопада.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у Державній прикордонній службі, вертоліт перевозив нелегальних мігрантів та належав одному з авіаклубів Одеської області.

"У ході оперативних заходів оперативні підрозділи Держприкордонслужби встановили, що вертоліт, який зазнав катастрофи разом з незаконними мігрантами на території Словаччини, належав одному з авіаклубів Одеської області", - розповів речник прикордонного відомства Олег Слободян.

За його даними, встановлено, що двоє пілотів, які перебували в кабіні, громадяни України, один - з Вінницької області, інший - з Одеської.

"Раніше пілоти були військовими льотчиками і літали на військових гелікоптерах", - додав Слободян.

Нагадаємо, вертоліт Мі-2 радянського виробництва 13 листопада впав біля села Стретавка на сході Словаччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram