ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Держдумі запропонували тимчасово обмежити в'їзд до Росії

Віце-спікер Держдуми пов'язав теракти у Франції з напливом біженців із Сирії.

У Держдумі запропонували тимчасово обмежити в'їзд до Росії
Госдума
Фото: obozrevatel.com

Віце-спікер Держдуми Ігор Лебедєв вважає за потрібне обмежити в'їзд до Росії аж до повного тимчасового закриття кордонів у зв'язку з підвищенням рівня терористичної загрози після терактів у Парижі.

Про це повідомляє "Лента.ру".

"Сьогодні 22 червня 1941 року, тільки війна не з фашизмом, а з тероризмом. Потрібно вживати серйозних заходів, розмовляти із силовими структурами і відомствами", - підкреслив Лебедєв.

Він висловив думку, що у закритті кордонів на виїзд необхідності немає, однак може бути порушене питання про обмеження в'їзду в Росію.

"Безумовно, необхідно посилити контроль, особливо на кордоні з такими державами як Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан. Я розумію, що напевно багато хто з них на нас образиться, але ми повинні в першу чергу піклуватися про наших громадян. А через те, що у нас із цими країнами кордони практично відкриті, через цей напрям в нашу країну можуть потрапити терористи-смертники. Можливо, треба навіть піти за прикладом Франції та на якийсь час повністю закрити свої кордони", - зауважив він.

На думку Лебедєва, теракти у Франції не були зовсім несподіваними у зв'язку з великим напливом біженців із Сирії.

"Вся ця арабська весна, яку країни заходу так активно пропагували й просували в країнах Близького Сходу, прийшла в Європу, - сказав парламентарій. - І з великою ймовірністю ті терористи, які вчинили ці жахливі злочини вночі в Парижі, перебували в натовпі мігрантів, котрі захопили всі європейські країни".

Разом з тим Лебедєв висловив глибокі та щирі співчуття всьому французькому народові.

У ніч на суботу, 14 листопада, в столиці Франції було здійснено серію терактів. За останніми даними, які навела міська прокуратура, у результаті атаки загинули 128 осіб, близько 100 поранені (президент Франції Франсуа Олланд говорив про 127 жертв).

Теракти сталися в семи місцях, у тому числі в концертному залі "Батаклан", де бойовики взяли заручників, і біля футбольного стадіону "Стад де Франс", де пролунали три вибухи. Відповідальність за напади взяло на себе угруповання "Ісламська держава". Пізніше про причетність ісламістів заявив і президент Франції Франсуа Олланд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram