ГоловнаСвіт

Польща відмовилася приймати біженців після терактів у Парижі

У Чехії заявили про необхідність закрити кордони країн ЄС для біженців.

Польща відмовилася приймати біженців після терактів у Парижі

Влада Польщі відмовилася пускати на свою територію біженців після терактів у Парижі.

Про це повідомив міністр у справах ЄС Конрад Сзіманскі (Konrad Szymanski), передає агентство Рейтер.

Він пояснив, що "перед лицем трагічних нападів у Парижі" Польща більше не бачить політичних можливостей для виконання своїх зобов'язань.

Тим часом чеський віце-прем'єр і міністр фінансів Чехії Андрій Бабіш заявив, що Європа "вступає у важкі часи" і в боротьбі з тероризмом країни-члени ЄС повинні закрити свої кордони. Його слова наводить портал iDNES.cz.

Зі свого боку міністр закордонних справ Італії Анджеліно Альфано (Angelino Alfano) доручив посилити контроль в аеропортах, портах і на дорогах країни. Мова в першу чергу про підвищені заходи безпеки на кордоні з Францією, зазначає Рейтер. Аналогічні заходи ухвалили в Нідерландах, Бельгії та Швейцарії. Бельгійський прем'єр-міністр Шарль Мішель (Charles Michel) також закликав у своєму Twitter громадян країни не їздити в Париж без нагальної потреби.

Серія терактів у Парижі сталася в ніч на суботу, 14 листопада. Атаки були здійснені відразу в кількох місцях. Жертвами терактів стали 128 осіб, відомо про смерть восьми терористів - семеро з них підірвали себе, одного вбила поліція. У країні введено режим НС, відповідальність за напади взяло на себе угруповання "Ісламська держава".

У вересні 2015 року країни-члени ЄС на підставі квот, що залежать від чисельності населення, території та економічної ситуації в державах, домовилися прийняти біженців з Близького Сходу і Африки. Невдоволення цим рішенням висловила низка країн. Так, влада Словенії, Словаччини та Угорщини почала встановлювати вздовж своїх кордонів паркани.

За даними прикордонного агентства ЄС Frontex, від початку 2015 року кордони Євросоюзу перетнули 1,2 млн біженців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram