ГоловнаСвіт

Ватикан закликав до "корисної відповіді" на події у Парижі

Святий престол назвав теракти Парижі "новим проявом божевільного терористичного насильства і ненависті"

Ватикан закликав до "корисної відповіді" на події у Парижі
Ватикан

Ватикан співчуває у зв'язку із терактами у Парижі і виступає за "корисну відповідь" для запобігання поширенню "смертоносної ненависті".

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на поширену офіційну заяву Святого престолу.

"Ми засуджуємо (теракти - ред.) найрадикальнішим чином разом з Папою і всіма тими, хто любить мир", - сказав прес-секретар Ватикану отець Федеріко Ломбарді.

"Цей напад на мир для усього людства, який вимагає рішучої, корисної відповіді від нас усіх", - йдеться в документі.

Ватикан підкреслює, що шокований подією, і називає події 13 листопада у Парижі "новим проявом божевільного терористичного насильства і ненависті". Святий престол разом із Папою Римським "засудив найкатегоричнішим чином" все, що сталося, йдеться в документі.

У Парижі ввечері в п'ятницю сталися відразу сім терористичних епізодів: чотири рази була відкрита стрілянина по людях, у концертному залі "Батаклан" були захоплені заручники, біля футбольного стадіону в передмісті Стад де Франс прогриміли три вибухи.

Безліч людей поранені, ведеться евакуація. На всій території Франції введено режим НС, набуло чинності введення прикордонного контролю, для забезпечення безпеки мобілізовані 1,5 тис. військових.

14 листопада повідомлялося, що у французькій столиці затриманий, імовірно, один з виконавців терактів, який заявив, що причетний до угруповання "Ісламська держава". За інформацією ЗМІ, атаки на Париж пов'язані з нападом на ката-терориста Мухаммеда Емвазі, відомого як Джихаді Джон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram