ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Іракські військові почали зачистку міста Рамаді від бойовиків ІД

Очікується, що наступ на позиції джихадистів дасть важливу психологічну підтримку іракським силовикам.

Іракські військові почали зачистку міста Рамаді від бойовиків ІД
Боевики в Рамади (Архив)
Фото: EPA/UPG

Іракські військові розпочали зачистку одного з найбільших міст Іраку Рамаді від бойовиків "Ісламської держави".

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Іракська армія стверджує, що її військові ведуть наступ на позиції ісламістів у трьох напрямках. "Іракські військові почали просування, щоб звільнити Рамаді з трьох напрямків: на заході, на півночі і на південному заході, за підтримки військово-повітряних сил, які зараз завдають ударів по обраних цілях", - йдеться в заяві іракського військового командування, яку транслювали на державному телебаченні.

Водночас місцевий муніципальний чиновник і поліцейський з прилеглої військової бази заявили, що зачистка ще не почалася.

Як зазначає Рейтер, наступ на бойовиків ІД став можливим завдяки багатомісячним зусиллям, спрямованим на те, щоб відрізати шляхи постачання джихадистів.

Захоплення міста з 450-тисячним населенням, зазначає агентство, дасть важливу психологічну підтримку іракським силам безпеки, які неодноразово зазнавали поразок у боях з ІД, бойовики якої минулого року захопили третину території Іраку, - члена ОПЕК і союзника США. Крім того, успіх іракської армії в Рамаді збільшить тиск на бойовиків ІД, які зараз борються на кілька фронтів у сусідній Сирії і, за останніми даними, зазнали поразки в місті Синджар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram