ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У квартирі обвинувачених у справі Нємцова знайшли наркотики, - ЗМІ

Адвокат обвинувачених вважає, що наркотичні речовини його підзахисному могли підкинути під час обшуку

У квартирі обвинувачених у справі Нємцова знайшли наркотики, - ЗМІ
Фото: ph.livejournal.com

У двох квартирах, якими користувалися обвинувачені у справі про вбивство Бориса Нємцова, виявили героїн і гашиш. Сліди наркотиків також знайшли і в автомобілі Mercedes ML-300, яким, за версією слідства, користувалися обвинувачувані.

Про це пише "Коммерсантъ".

Як пише газета, слідство перевірило квартири, розташовані у будинках 3 і 46 на Вєєрній вулиці у Москві. У будинку 3 було знайдено пакети з білим порошком, а також затверділу грудку якоїсь речовини бурого кольору. Експертиза постановила, що білим порошком був героїн, а грудкою - гашиш.

Джерело, близьке до слідства, розповіло газеті, що якщо головного обвинуваченого у справі про вбивство політика Заура Дадаєва визнають власником наркотиків, то проти нього зможуть висунути звинувачення за ст. 228 Кримінального кодексу Росії.

Адвокат головного обвинуваченого Шамсудін Цакаєв розповів виданню, що його клієнт ніколи не вживав наркотики; звідки з'явилися пакети у квартирі на Вєєрній - невідомо. Цакаєв нагадав, що під час затримання у Дадаєва взяли зрізи нігтів і кров на аналіз, проте дослідження не виявило слідів наркотиків. "Таким чином, вважати мого клієнта наркозалежним слідство не має жодних підстав. Героїн у квартирі могли залишити і її господарі, і численні гості, які там бували. Нарешті, я не виключаю, що наркотики взагалі підкинули під час обшуку", - пояснив він.

Як нагадує газета, один з обвинувачених у справі, Шадід Губашев (єдиний, хто погодився співпрацювати зі слідством) говорив про пристрасть Дадаєва до "косяків". Так, за його словами, Дадаєв любив поміркувати на тему антиросійських і антимусульманських висловлювань Нємцова, покурюючи "косячок".

Бориса Нємцова вбили ввечері 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту у центрі Москви. Вбивця кілька разів вистрілив йому в спину і, за даними слідства, зник у сірому автомобілі ZAZ Chance. Незабаром затримали Заура Дадаєва (слідство вважає, що саме він є виконавцем), Шадіда і Анзора Губашевих, Хамзата Бахаєва і Темірлана Ескерханова. Беслан Шаванна підірвав себе гранатою під час затримання.

Нагадаємо, 9 листопада повідомлялося, що слідство звинуватило в організації вбивства Нємцова імовірно загиблого чеченця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram