ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

ІДІЛ узяв на себе відповідальність за теракт у Бейруті

У районі, де прогриміли вибухи, проживають переважно ворожі ІДІЛ активісти руху "Хезболла".

Терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІД) узяло на себе відповідальність за подвійний теракт у Бейруті, жертвами якого стали більш ніж 40 людей і понад 200 отримали поранення.

Про це повідомляє

euronews.

Вибухи прогриміли в четвер увечері в районі Бурдж-ель-Бараджна на південній околиці ліванської столиці. Тут проживають переважно шиїти й активісти радикального руху "Хезболла", бійці якого воюють у Сирії на боці Башара Асада.

За даними ліванських медіа, теракт скоїли 2 смертники на мотоциклах, які використовують для доставки продуктів і пошти. Перший активував вибуховий пристрій на площі Айн-ес-Сікка біля мечеті і торгового центру, а другий - трохи пізніше, коли на вулицю вибігли люди. За деякими даними, був і третій терорист, але він не встиг втілити задумане і загинув під час другого вибуху.

На місце трагедії прибули поліція і медики. Серед поранених - десятки у тяжкому стані.

Це не перший теракт у шиїтських кварталах Бейрута з початку сирійського конфлікту та участі в ньому бойовиків "Хезболла". У листопаді 2013-го пролунали вибухи біля іранського посольства, кілька разів за останні два роки були атаковані офіси й установи руху.

Нагадаємо, напередодні "Ісламська держава" пригрозила Росії терактами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram