ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У Сирії, імовірно, вбито ката ІД Джихаді Джона

Правозахисники поки що не змогли підтвердити інформацію про смерть "британського" лідера ІД.

У Сирії, імовірно, вбито ката ІД Джихаді Джона
Джихади Джон/Мохаммед Эмвази
Фото: dailymail.co.uk

"Британський" лідер "Ісламської держави", імовірно, кат Джихаді Джон і ще троє бойовиків були вбиті в результаті авіаударів міжнародної коаліції в місті Ракка на півночі Сирії.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на правозахисну організацію "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR).

Правозахисники, проте, не змогли підтвердити, що вбитий "британський" лідер ІД був найвідомішим серед карателів угруповання Мохаммедом Емвазі, відомим під псевдонімом Джихаді Джон. Раніше в п'ятницю про ймовірну загибель Джихаді Джона від авіаударів заявив можновладний американський чиновник.

"Автомобіль з чотирма іноземними лідерами "Ісламської держави", зокрема одним британським джихадистом, зазнав американських авіаударів просто біля будівлі губернії в Раккі", - заявив голова SOHR Рамі Абдельрахман.

"Усі джерела там кажуть, що тіло важливого британського джихадиста лежить у лікарні в Рацці. Усі джерела кажуть, що це Джихаді Джон, але я особисто не можу підтвердити це", - зазначив Абдельрахман.

Ролики з екзекуціями авторства Джихаді Джона є в Інтернеті. Він один із найбільш розшукуваних злочинців у світі: США призначили за його голову нагороду в розмірі $9,4 млн. У серпні бойовик, який раніше проживав у Великобританії, пообіцяв повернутися на Туманний Альбіон і продовжити "відтинати голови".

Нагадаємо, 12 листопада повідомляли, що сирійські військові ліквідували ката з "Ісламської держави".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram