ГоловнаСвіт

На борту А321 був двогодинний таймер, - ЗМІ

Імовірно, бомбу встановили біля паливних баків чи там, де паливо подається у двигуни.

На борту А321 був двогодинний таймер, - ЗМІ
Обломки А321
Фото: almasryalyoum.com

На борту літака російської компанії "Когалымавиа" А321, який розбився 31 жовтня на Синайському півострові в Єгипті, було встановлено двогодинний таймер.

Про це повідомляє Fox News із посиланням на дані американської розвідки.

Телеканал уточнює, що поки що незрозуміло, є якісь фізичні докази існування таймера чи про нього стало відомо після перехоплень розмов терористів.

Джерело на умовах анонімності розповіло, що бомба, швидше за все, була встановлена біля паливних баків чи там, де паливо подається у двигуни. Бомбу встановили там із розрахунком, що після вигоряння палива буде знищено всі сліди вибухівки.

Офіційна єгипетська комісія з розслідування причини катастрофи лайнера 7 листопада говорила, що на останніх секундах запису "чорних скриньок" літаків було чути "сторонній шум". Про сторонній шум на записах "чорних скриньок" повідомляли й раніше. Наприклад, телеканал France2, посилаючись на власні джерела, розповів, що на борту літака стався раптовий потужний вибух. Шум, який вдалося почути, не спричинений поломкою двигуна літака, розповів співрозмовник телеканалу.

31 жовтня літак А321 російської авіакомпанії "Когалымавиа" розбився на півночі Синайського півострова, загинули всі 224 людини на борту. Повітряне судно виконувало рейс із Шарм-ель-Шейха в Санкт-Петербург. Катастрофа А321 стала найбільшою в історії російської та радянської авіації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram