ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Кремлі підтвердили витік військової таємниці

На кадрах центральних каналів видно секретну інформацію і строки розробки океанської багатоцільової концепції «Статус-6».

Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков визнав, що в об'єктиви камер федеральних каналів несанкціоновано потрапили секретні матеріали про створення в Росії військової океанської багатоцільової системи «Статус-6».

Фото: Скриншот видео

Як повідомляє РБК, Пєсков під час конференс-колу у вівторок увечері підтвердив журналістам, що Перший канал і НТВ 9 листопада показали кадри, на яких видно секретну концепцію і строки розробки океанської багатоцільової концепції «Статус-6».

«Справді, деякі секретні дані потрапили в об'єктив камери, тому їх згодом було видалено. Сподіваємося, що такого згодом не повториться», - повідомив прес-секретар президента.

Пєсков уточнив, що йому поки невідомо про покарання будь-кого за цей інцидент, але пообіцяв, що в Кремлі вживуть превентивних заходів для того, щоб такі витоку більше не повторювалися.

Мова про телерепортажі каналів «НТВ» і «Первый канал» 9 листопада з наради про розвиток військово-промислового комплексу за участю президента Володимира Путіна. У телесюжети, які зараз видалено, потрапили кадри, де було знято концепцію і терміни реалізації розробки системи «Статус-6», що зауважили російські блогери.

Як видно з скріншоту, який з'явився в блогах, розробник системи - ВАТ «ЦКБ МТ  Рубін». Призначення системи - «ураження важливих об'єктів економіки противника в районі узбережжя і заподіяння гарантованого неприйнятного збитку території країни шляхом створення зон обширного радіоактивного зараження, непридатних для здійснення в цих зонах військової, господарсько-економічної та іншої діяльності протягом тривалого часу».

Як передбачувані носії зображено дві АПЛ, які споруджують: атомний підводний човен спеціального призначення «Бєлгород» і субмарина спеціального призначення «Хабаровськ» проекту 09851.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram