ГоловнаСвіт

Майбутній голова МЗС Польщі не задоволений вибором посла для України

Марцін Войцеховський може не доїхати до Києва

Майбутній голова МЗС Польщі не задоволений вибором посла для України
Витольд Ващиковски
Фото: EPA/UPG

Майбутній міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, який отримає портфель у найближчі дні, виступив проти призначення послом в Україні Марціна Войцеховського.

Про це він заявив в ефірі місцевого радіо, пише wpolityce.pl.

"Те, що він журналіст - це другорядне, але в нього немає досвіду. Він провів півтора року у МЗС на посаді прес-секретаря, але не здобув дипломатичний досвід. По-друге, Київ важливий для нас, майбутнє цієї країни важливе для нас. Тому там має бути дипломат чи політик високого класу, з хорошими контактом з нинішньою владою", - заявив Ващиковський.

Він нагадав, що Україна відправила до Польщі Андрія Дещицю, колишнього міністра закордонних справ. "Тут потрібно застосовувати принцип взаємності, і ми повинні знайти відповідного кандидата", - підкреслив Ващиковський.

Нагадаємо, з травня 2011 року функції посла Польщі в Києві виконував Генрік Литвин. 3 листопада діючий міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина від імені президента Польщі вручив призначення новому послу в Україні - Марціну Войцеховському.

Марцін Войцеховський працював як журналіст Gazeta Wyborcza, спеціалізувався у питаннях, що стосуються Східної Європи та міжнародної проблематики. Був кореспондентом Gazeta Wyborcza в Україні та Росії. Пізніше почав працювати в МЗС Польщі, виконував функції прес-секретаря. Володіє англійською, французькою, російською та українською.

До переходу в польське МЗС Марцін Войцеховський був активним колумністом LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram