ГоловнаСвіт

Суд Бельгії зобов'язав Facebook припинити стеження за інтернет-користувачами

Facebook заявив про намір оскаржити заборону на стеження за людьми, які не мають своєї сторінки у соцмережі

Цивільний суд Брюсселя 9 листопада зобов'язав соціальну мережу Facebook припинити стеження за інтернет-користувачами, у тому числі за тими, у кого немає свого власного облікового запису у цій соцмережі.

Про це пише Le Soir.

За даними видання, соціальна мережа повинна виконати вимогу протягом 48 годин. Якщо вона не зробить цього, то муситиме платити штраф у €250 тис. ($269 тис.) щодня бельгійській комісії із захисту недоторканності приватного життя.

"Facebook не може стежити за людьми в Інтернеті, які не є членами Facebook, що дуже логічно, оскільки вони не надавали дозвіл стежити за ними", - заявив представник комісії.

У червні це відомство визначило, що Facebook стежить за користувачами в Інтернеті через історію у браузерах, яка залишалася на комп'ютерах після натискання кнопок Like або Share, повідомляє агентство Рейтер. Facebook у свою чергу заявляв, що вирішення таких питань знаходиться не в юрисдикції Бельгії, а розглядати їх має Ірландський уповноважений із захисту даних (Irish Data Protection Commissioner), оскільки штаб-квартира соцмережі знаходиться саме в Ірландії.

За даними Рейтер, Facebook вже заявив про намір оскаржити заборону на стеження за користувачами, які не мають сторінки у цій соцмережі.

Нагадаємо, раніше у вівторок повідомлялося, що Обама створив сторінку у Facebook.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram