ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Слідство звинуватило в організації вбивства Нємцова загиблого чеченця

Звинувачення висунули на підставі зізнань, від яких усі обвинувачені в убивстві відмовилися.

Слідство звинуватило в організації вбивства Нємцова загиблого чеченця
Цветы на месте убийства Бориса Немцова
Фото: EPA/UPG

Адвокат Жанни Нємцової Вадим Прохоров розповів, що слідчі висунули заочне звинувачення в організації вбивства Бориса Нємцова Руслану Мухудінову, відомому як "Руслік" (також відомий як "Русик").

Про це повідомляє ТАСС.

"Слідство заочно пред'явило звинувачення Русланові Мухудінову в організації вбивства Нємцова. Ми раді, що нарешті вирішилося, і сподіваємося, що найближчим часом аналогічне звинувачення буде пред'явлено його другу дитинства Руслану Геремеєву", - сказав Прохоров.

У липні "Росбалт" із посиланням на слідчих повідомив, що Руслана Мухудінова, можливо, вже немає серед живих. Джерела розповіли, що в березні його бачили в Шолковському районі Чечні, коли в Інгушетії вже затримали підозрюваного у виконанні вбивства Заура Дадаєва. Однак через деякий час спецслужби не змогли знайти Мухудінова в його рідній станиці Староглядовській і районах поблизу.

18 жовтня слідчі розповіли про відрядження в Чечню, під час якого вони намагалися знайти Руслана Геремеєва і Руслана Мухудінова, щоб викликати на допит. Бажаних результатів поїздка не дала, розповіли джерела.

За версією слідства, Мухудінов передав виконавцям злочину автомобіль, який використовували для стеження і виконання вбивства, а також пістолет. Повідомляли, що після скоєння злочину Мухудінов забрав зброю.

Раніше Заур Дадаєв у своїх свідченнях сказав, що "Руслік" обіцяв йому, а також іншим фігурантам справи Анзору Губашеву і Беслану Шаванову винагороду за вбивство Нємцова в розмірі 5 млн рублів кожному. Пізніше він відмовився від цих слів.

Співголову партії РПР-ПАРНАС Бориса Нємцова вбили кількома пострілами в спину 27 лютого на Великому Москворецькому мосту біля Кремля. За звинуваченням у вбивстві затримано п'ятьох осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram