ГоловнаСвіт

Слідчі на 90% упевнені у вибуху бомби на борту A321

Агентство "Рейтер" поговорило з членом слідчої групи.

Слідчі на 90% упевнені у вибуху бомби на борту A321
Фото: almasryalyoum.com

Причиною катастрофи російського авіалайнера A321 на Синайському півострові став вибуховий пристрій, який спрацював на борту повітряного судна.

Саме в цій версії "на 90 відсотків" впевнена слідча група, яка займається катастрофою, розповів агентству "Рейтер" один з її членів.

"Аналіз звуку з чорної скриньки на даний момент показує, що це була бомба, - повідомив один зі слідчих на умовах анонімності. - Ми на 90 відсотків упевнені, що це була бомба".

Днем раніше глава слідчої групи Айман аль-Мукаддам сказав, що російський лайнер, що розбився в Єгипті минулого тижня, летів на автопілоті й, судячи з усього, розвалився в повітрі, чому передував раптовий шум, причиною якого, за словами представників ряду західних країн, може бути вибух бомби.

Російський Airbus A321 розбився вранці 31 жовтня через 23 хвилини після вильоту з курортного Шарм-ель-Шейха. Всі 224 особи на його борту загинули.

Відповідальність за вибух на себе взяли екстремісти єгипетського підрозділу "Ісламської держави", назвавши вибух помстою за російські бомбардування в Сирії. Москва і Каїр висловлювали сумнів у цій версії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram