ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Путін пообіцяв захищати інтереси росіян в Сирії, Лівії та Ємені

Росія взялася за розвиток російськомовних ЗМІ в інших країнах.

Путін пообіцяв захищати інтереси росіян в Сирії, Лівії та Ємені
Путин
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія завжди буде захищати інтереси співвітчизників в інших країнах, тим більше - в кризових ситуаціях, як у Лівії, Сирії чи Ємені.

З такою заявою Путін виступив на п'ятому Всесвітньому конгресі співвітчизників, повідомляє

ТАСС.

"Люди, які з різних причин опинилися поза Росією, повинні бути твердо впевнені: ми завжди будемо захищати ваші інтереси. Тим паче - в складних, кризових ситуаціях. Таких, наприклад, як у Лівії, Сирії чи Ємені", - заявив президент.

Путін зазначив, що для Росії всестороння підтримка була і залишається одним із пріоритетів, а також полем для спільних зусиль держави і громадських організацій.

"Будемо робити все, щоб ця робота була більш ефективною і менш забюрократизованою, щоб свої пропозиції міг вносити кожен наш співвітчизник, а реакція на проблеми і питання, які ви порушуєте, була якомога швидшою", - додав президент.

У четвер, 5 листопада, в Москві відкрився п'ятий Всесвітній конгрес співвітчизників. У ньому беруть участь 400 делегатів із 97 країн. Два дні будуть проходити пленарні засідання і тематичні секції, також відбудеться круглий стіл з питань розвитку російськомовних ЗМІ в інших країнах. У п'ятницю, 6 листопада, буде підбито підсумки роботи конгресу.

Нагадаємо, раніше цього тижня Forbes втретє поспіль визнав Путіна найвпливовішим у світі. Також нагадаємо, що минулого року Путін заявляв, Росія залишає за собою право захистити свої інтереси в Криму, незабаром чого півострів був анексований.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram