ГоловнаСвіт

Росія перекинула в Сирію зенітні ракетні системи

У Кремлі побоюються появи в ІДІЛ бойових літаків.

Росія перекинула в Сирію зенітні ракетні системи
Зенитный ракетный комплекс "Оса"
Фото: www.rusarmy.com

Російська армія перекинула в Сирію, де триває війна, зенітні ракетні системи, аби запобігти викраденню ісламістами бойових літаків із суміжних держав. Про це в інтерв'ю "Комсомольской правде" заявив головнокомандувач Повітряно-космічними силами РФ Віктор Бондарєв.

"Ми прорахували всі можливі загрози. Ми туди скерували не лише винищувачі, штурмовики, бомбардувальники, вертольоти, а й зенітні ракетні системи. Тому що можуть бути різноманітні форс-мажорні обставини. Припустімо, викрадення бойового літака на територію суміжної із Сирією держави і завдавання удару по нас. І до цього ми повинні бути готові", - повідомив військовий.

Напередодні представник Держдепартаменту США Вікторія Нуланд заявила, що Росія почала розміщувати в Сирії наземне озброєння, зокрема артилерію. Хоча раніше влада РФ стверджувала, що не має наміру вплутуватися у війну на землі.

Наземні кампанії проводять урядові війська Башара Асада. Учора стало відомо, що сирійська армія повернула контроль над стратегічно важливою автомагістраллю, що веде із Саляма (провінція Хомс) в місто Алеппо. Ця дорога є маршрутом постачань сирійської армії в контрольовану урядом західну частину Алеппо.

Громадянська війна в Сирії почалася навесні 2011 року. Відтоді число загиблих перевищило 230 тис. осіб, біженців - чотири мільйони. Повстанці домагаються повалення режиму Башара Асада. За цей час частину країни захопили бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава".

Із 30 вересня російська авіація почала завдавати ударів по позиціях "Ісламської держави" в Сирії у відповідь на прохання про надання військової допомоги з боку Башара Асада. Москву звинувачують у використанні авіації проти помірної сирійської опозиції, в результаті чого гинуть також мирні жителі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram