ГоловнаСвіт

Forbes втретє поспіль визнав Путіна найвпливовішим у світі

Президент Росії дозволяє собі, що хоче, не боячись відповідальності

Forbes втретє поспіль визнав Путіна найвпливовішим у світі

Президент Росії Володимир Путін втретє поспіль очолив список найвпливовіших людей за версією американського журналу Forbes. Президент США Барак Обама цього року став лише третім, поступившись другим рядком канцлеру ФРН Ангелі Меркель.

Пояснюючи своє рішення видання пише, що "російський президент - один із небагатьох у світі, хто може робити, що хоче, знаючи, що йому за це нічого не буде". Зниження рейтингу Барака Обами пояснюється швидким закінченням його президентського терміну, зниженням підтримки у США, яскравішою роллю Ангели Меркель у Європі та активністю Путіна на Близькому Сході.

У першу десятку рейтингу також увійшли Папа Римський Франциск, голова КНР Сі Цзіньпін, мільярдер Білл Гейтс, голова Федеральної резервної системи США Джанет Єллен, прем'єр Великобританії Девід Кемерон, прем'єр Індії Наренда Моді і гендиректор компанії Alphabet Ларрі Пейдж.

Українських діячів у рейтингу немає.

Нагадаємо, на початку жовтня власний рейтинг впливових людей світу склав Bloomberg. За його версією, перше місце посідає Джаннет Єллен, а Путіна в ньому немає взагалі. Це пояснюється тим, що рейтинг Bloomberg - вужчий,у ньому особи розставлялися за ступенем впливу на ринки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram