ГоловнаСвіт

На запису "чорних скриньок" А321 почули нехарактерні для польоту звуки

На думку експертів, катастрофа літака сталася несподівано для екіпажу.

На запису "чорних скриньок" А321 почули нехарактерні для польоту звуки
Обломки российского А321 на Синае
Фото: almasryalyoum.com

Пілоти Airbus А321, що впав у Єгипті, не повідомляли про технічні несправності й інші неполадки на борту.

Про це розповіло "Интерфаксу" джерело в Каїрі.

"Із запису розмов льотного екіпажу з диспетчерами випливає, що ситуація на борту за 4 хвилини до зникнення літака з радарів залишалася штатною, екіпаж вів звичайні переговори з диспетчерами, нічого не вказувало на неполадки на борту, екіпаж про них також не повідомляв", - розповів співрозмовник агентства.

Перед моментом, коли літак зник із радарів, на записах бортових самописців чути нехарактерні для штатного польоту звуки, однак при цьому екіпаж не подавав сигналів лиха. Аналізуючи запис, джерело зазначило, що катастрофа літака сталася несподівано для екіпажу. Можливо, тому пілоти не встигли подати сигнал лиха.

Напередодні агентство Рейтер розкрило дані першого аналізу "чорних скриньок". Вони свідчать, що літак не був уражений ззовні і що пілот так само не посилав сигналів лиха перед зникненням із радарів.

Літак Airbus А321 авіакомпанії "Когалымавиа" (Metrojet) розбився вранці 31 жовтня на Синайському півострові в Єгипті. Лайнер вилетів з Шарм-ель-Шейха в Санкт-Петербург о 6:51, о 7:14 він зник із радарів. На борту були 224 людини, серед них було понад 20 дітей. У результаті падіння ніхто не вижив. Серед пасажирів літака були в основному росіяни, а також кілька громадян України та Білорусі.

Причин авіакатастрофи ще не з'ясували. Представники "Когалымавиа" на прес-конференції сказали, що виключають технічну несправність і людський фактор, а єдиною версією назвали зовнішній вплив на лайнер.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков сказав, що до закінчення розслідування не можна виключати жодну версію подій.

Раніше у вівторок повідомляли, що на місці катастрофи А321 знайшли елементи, що не належать до конструкції літака.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram