ГоловнаСвіт

У Єгипті 9 годин не випускали з аеропорту несправний російський літак

Наразі літак вилетів до Пермі

У Єгипті 9 годин не випускали з аеропорту несправний російський літак
Задержанный в Хургаде аэробус "Уральских авиалиний" вылетел в Пермь
Фото: ТАСС

Авіаційна влада Єгипту на 9 годин затримала виліт літака Airbus 321 російської компанії "Уральські авіалінії" з Хургади до Пермі через технічну несправність. Наземні служби аеропорту прийняли таке рішення на тлі авіакатастрофи лайнера Airbus А321 31 жовтня.

Про це повідомляє Русская служба Би-би-си.

"Рейс авіакомпанії "Уральские авиалинии" U6-3028 "Хургада-Перм" затримали з причини очікування дозволу на виліт від авіаційної влади Єгипту. Літак знаходиться у справному стані", - йдеться в повідомленні. Наразі літак вилетів до Пермі.

На інформаційному табло пермського аеропорту Велике Савіно є інформація про цей рейс. Вказано запланований час прибуття борту (9:15) й очікуваний (18:34). Також зазначено час відправлення з аеропорту Хургади (12:44 за часом Пермі).

Раніше пермське видання "В курсе" повідомило, що наземні служби аеропорту оточили кільцем з техніки літак і не дозволяли йому вилетіти.

"Екіпаж готовий був летіти, але єгиптяни не дали дозвіл. Вони за нас більше бояться, ніж наші. Наш командир нас 3 години "годував" байками, що через 20 хвилин полетимо. Єгиптянам довелося навіть взяти літак у кільце машинами, щоб наш пілот не злетів", - повідомила одна з пасажирок телефоном.

Нагадаємо, російський лайнер Airbus-321 "Когалымавиа", який здійснював рейс 9268 із Шарм-еш-Шейха в Санкт-Петербург, зазнав аварії 31 жовтня в Єгипті. Літак вилетів з Єгипту о 6:21 (за московським часом), після чого зник з екранів радарів в районі кіпрської Ларнаки. На борту перебували 217 пасажирів і 7 членів екіпажу.

Міждержавний авіаційний комітет

заявив, що лайнер розвалився в повітрі, проте робити будь-які висновки про причини і обставини катастрофи зарано. Авіаційна влада Єгипту найбільш імовірною версією катастрофи літака також називає "технічні несправності". Раніше дружина пілота A321 розповіла про його скарги на стан лайнера незадовго до вильоту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram