ГоловнаСвіт

Партія Ердогана повернула більшість у парламенті Туреччини

Партія справедливості і розвитку отримує близько 315 мандатів

Партія Ердогана повернула більшість у парламенті Туреччини
Фото: EPA/UPG

Попередні результати підрахунку голосів на повторних парламентських виборах у Туреччині свідчать, що Партія справедливості і розвитку (лідер - президент Реджеп Ердоган) перемогла. Вона отримує понад 300 мандатів і зможе формувати уряд одноосібно.

Про це свідчать дані турецького Anadolu Agency.

Правляча партія втратила більшість у парламенті під час виборів 7 червня вперше з 2002 року, що заблокувало намір Ердогана розширити президентські повноваження під час планованої конституційної реформи. І хоча для конституційних змін в Ердогана як і раніше недостатньо мандатів (потрібно 330), сформувати однопартійний уряд він зможе - для цього потрібно 276 депутатів.

Згідно з першими підрахунками, Партія справедливості і розвитку отримає близько 315 мандатів. За неї проголосували близько 49% виборців.

Головна опозиційна партія Туреччини - Народна республіканська партія (CHP) - отримує близько 25% голосів, права Партія національної дії - близько 12%. Прокурдська Демократична партія народів (HDP) перемагає на південному сході Туреччини, набираючи трохи більше за 10%. Вона знаходиться на межі потрапляння в парламент.

Нагадаємо, перевибори були призначені після того, як попередній склад не зміг сформувати коаліцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram