ГоловнаСвіт

Сирійська опозиція почала наступ на позиції ІД

Сирійські повстанці вперше за кілька тижнів спробували прорвати позиції терористів

Сирійська опозиція почала наступ на позиції ІД
Сирийская оппозиция размахивает флагом (архив)

Підтримуваний США альянс курдських ополченців і помірної сирійської опозиції почав наступ на позиції бойовиків терористичного угрупування "Ісламська держава" на північному сході Сирії.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Як відзначає агентство, це перша спроба опозиціонерів прорвати позиції терористів за останні кілька тижнів. Учасники коаліції кажуть, що їхня мета - повне звільнення провінції Хасака. Перемога на цій ділянці дозволить створити плацдарм для наступу на Ракку, яку терористи називають своєю столицею, а також частково відрізати шляхи постачання бойовиків з сусіднього Іраку.

Наступ почався після того, як США заявили про готовність направити до Сирії військових фахівців для підтримки помірної опозиції. Вони в тому числі сприятимуть організації операцій проти терористів.

Нагадаємо, 30 жовтня у Відні пройшли масштабні переговори щодо долі Сирії.

У Сирії вже чотири роки триває громадянська війна, що почалася з протестів проти Асада. Жертвами бойових дій стали вже 250 тисяч осіб. Половина одинадцятимільйонного населення країни змушена була покинути свої будинки, у тому числі 4 млн виїхали з Сирії.

Урядові війська зараз контролюють тільки Дамаск, а також центр і захід Сирії, і змушені битися з джихадистськими угрупованнями ІДІЛ і "Фронт ан-Нусра", а також численними групами так званої поміркованої опозиції, що займають північ і схід країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram