ГоловнаСвіт

У Єгипті розбився російський лайнер

На борту перебували 217 пасажирів і 7 членів екіпажу

У Єгипті розбився російський лайнер
Самолет в ливрее MetroJet
Фото: planespotters.net / Julian Mittnacht

У центральній частині Синайського півострова Єгипту розбився цивільний авіалайнер авіакомпанії "Когалымавиа" (MetroJet). За даними Reuters, лайнер перевозив 217 пасажирів, здебільшого російських туристів, а також 7 членів екіпажу.

Влада Єгипту підтвердила падіння російського літака у центральній частині Синаю, повідомляє РИА Новости з посиланням на Рейтер.

Уламки літака виявлено на Синайському півострові і оточено єгипетською військовою авіацією.

Як повідомило агентство РИА Новости джерело у Росавіації, літак Airbus компанії "Когалымавиа", що летів із Шарм-еш-Шейха у Санкт-Петербург, зник з екранів радарів у районі Ларнаки через 23 хвилини після зльоту.

Катастрофа літака "Когалымавиа" стала найбільшою після того, як у небі над Донбасом збили Boeing 777, що прямував рейсом з Амстердама в Куала-Лумпур. Тоді загинули 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Літак збили, найімовірніше, російські військові.

Нагадаємо, напередодні у Росії на Камчатці розбився військовий літак МіГ-31. Літак, який виконував політ в околицях Петропавловська-Камчатського у складних погодних умовах, зник з екранів радарів 30 жовтня о 17:38 за київським часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram