ГоловнаСвіт

Грузія вирішила позбавити Саакашвілі громадянства

Голові Одеської ОДА запропонували визначитися, паспорт якої країни він хоче зберегти.

Грузія вирішила позбавити Саакашвілі громадянства
Фото: www.golos.md

Міністерство юстиції Грузії розпочало процедуру позбавлення громадянства Михайла Саакашвілі, який отримав український паспорт у травні 2015 року.

"Відповідно до Конституції Грузії, громадянин Грузії не може бути водночас громадянином іншої країни. Відповідно до закону, коли громадянин Грузії отримує громадянство іншої країни, це є підставою для втрати громадянства Грузії", - повідомила в середу міністр юстиції Грузії Теа Цулукіані, пише "Грузія online".

Вона розповіла, що грузинський мін'юст отримав офіційну ноту від України про те, що Саакашвілі прийнятий у громадянство України і це рішення залишається чинним.

"На підставі цієї ноти, яка є офіційним документом Української держави, згідно із законодавством Грузії і міжнародних зобов'язань Грузії, ми сьогодні починаємо процедуру припинення громадянства Грузії Михайлові Саакашвілі. Про це письмово буде повідомлено зацікавлену особу в Одесі, якій нададуть розумний термін для визначення зі своєю позицією", - сказала Цулукані.

Нагадаємо, колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі отримав українське громадянство наприкінці травня, щоб його можна було призначити головою Одеської ОДА. На посаді голови області він залишається досі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram