ГоловнаСвіт

"Лікарі без кордонів" повідомили про 35 жертв авіаударів по лікарнях у Сирії

У Нью-Йорку пройшла маніфестація медпрацівників проти бомбардувань лікарень у Сирії

Міжнародна благодійна організація "Лікарі без кордонів" повідомила про загибель 35 осіб пацієнтів і персоналу лікарень у Сирії унаслідок зростання кількості авіаударів по медичних установах.

Про це повідомляє euronews.

Із заяви організації випливає, що з кінця вересня бомбардувань зазнали 12 лікарень, у шістьох із яких працювали "Лікарі без кордонів". Шість лікарень пошкоджено, чотири поліклініки зруйновано у провінціях Ідліб на заході, Алеппо на півночі і Хама в центральній частині Сирії.

У Нью-Йорку лікарі, студенти медичних інститутів вийшли на маніфестацію, протестуючи проти бомбардувань лікарень у Сирії. Вони тримали плакати з обвинуваченнями Росії у загибелі своїх колег.

"Медичний персонал, лікарні, станції швидкої допомоги, стають мішенями. У результаті цілі міста не мають можливості отримати медичну допомогу", - заявив лікар Дін Марчбейн з американського підрозділу "Лікарів без кордонів".

Медичні установи часто страждають під час збройних конфліктів. На початку жовтня ВПС США зруйнували лікарню "Лікарів без кордонів" в афганському Кундузі. Наприкінці місяця "Лікарі без кордонів" звинуватили Саудівську Аравію в бомбардуванні своєї лікарні у Ємені.

Нагадаємо, раніше правозахисники повідомили, що жертвами російської авіації в Сирії стали майже 600 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram