ГоловнаСвіт

Частку Росії в Euronews арештували у справі ЮКОС

Російській ВДТРК належать близько 7,5% телеканалу.

Частку Росії в Euronews арештували у справі ЮКОС
Фото: euronews.com

Частку російської ВДТРК у французькій компанії Euronews SA арештовано у справі ЮКОС. Про це стало відомо агентству РБК від одного з російських чиновників. При цьому в прес-службі ВДТРК підтвердили цю інформацію.

Французька Euronews S.A. управляє однойменним телеканалом, запущеним 1993 року і зараз здійснює мовлення цілодобово 13 мовами, зокрема російською. Програми Euronews, за його власними даними, доступні 425 млн домогосподарств у 158 країнах.

ВДТРК стала акціонером Euronews 2001 року, придбавши 1,8% акцій компанії. 2004 року частка ВДТРК у Euronews зросла до 16%, але влітку 2015 року, коли прийшов новий акціонер - Media Globe Networks єгипетського мільярдера Нагіба Савіріса - пакет ВДТРК скоротився до 7,5%.

Про арешт російських активів за кордоном стало відомо в середині червня. Зокрема у Франції наклали арешт на банківські рахунки міжнародного інформаційного агентства "Россия сегодня". Крім того, повідомляли, що в Парижі арештували будівлю, де був місцевий офіс агентства. Згодом рахунки агентства розблокували.

Арешт російських активів за кордоном можливий у зв'язку з примусовим виконанням рішення Постійного третейського суду в Гаазі. У липні 2014 року він зобов'язав Росію виплатити колишнім акціонерам ЮКОС $50 млрд як компенсацію за експропріацію нафтокомпанії. Росія не визнала цього рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram