ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Українців у Росії зобов'язали прийти до міграційної служби

Виняток зроблено для вимушених переселенців.

Українців у Росії зобов'язали прийти до міграційної служби
Фото: neftegaz.ru

Всім українцям, які перебувають на території Російської Федерації, протягом листопада необхідно звернутися в підрозділи Федеральної міграційної служби для визначення свого правового статусу.

Про це йдеться в заяві ФМС РФ.

"З 1 по 30 листопада громадянам України, які перебувають на території Російської Федерації, необхідно звернутися до підрозділу ФМС Росії для визначення свого правового статусу. Виняток зроблено для українських громадян, які прибули в екстреному масовому порядку з південно-східних областей України. Для них порядок перебування залишається колишнім", - сказано в повідомленні.

У російському відомстві зазначили, що в 2015 році, "виходячи з гуманітарних міркувань, міграційна служба неодноразово продовжувала всім категоріям громадян України термін тимчасового перебування в Росії".

Останній термін продовження закінчується 31 жовтня 2015 року.

Як повідомлялося, протягом попереднього року через наплив біженців з району бойових дій громадяни України, незалежно від свого статусу, могли перебувати в РФ до 90 днів, причому термін цей продовжувався кожні три місяці автоматично.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram