ГоловнаСвіт

Пентагон задумався про відправку військових радників в Сирію і вертольотів в Ірак

За словами американських чиновників, розгортання військ США в Іраку і Сирії переслідуватиме конкретні, обмежені військові цілі

Пентагон задумався про відправку військових радників в Сирію і вертольотів в Ірак
Фото: syria.t30p.ru

США розглядають можливість відправлення військових радників у Сирію і бойових вертольотів в Ірак в рамках посилення боротьби з "Ісламською державою".

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на американських чиновників, які говорили на умовах анонімності.

За словами співрозмовників агентства, президент США Барак Обама, який виступає проти участі американських військ у війнах на Близькому Сході, може переглянути певні варіанти участі американських солдатів у цих конфліктах напередодні виходу на фінішну пряму свого президентства.

Джерела Рейтер також уточнили, що будь-яке розгортання військ США в Іраку і Сирії переслідуватиме конкретні, обмежені військові цілі. Мова, насамперед, іде про розгортання військових радників з американських спецпризначенців у Сирії для допомоги місцевій опозиції, а також для коригування американських авіаударів, розповів один із чиновників.

"Ісламська держава" перейшла в наступ в районі Алеппо, - WSJ

Крім того, розглядається можливість відправлення до Іраку ударних вертольотів AH-64 Apache і невеликої кількості американських військових для управління ними, а також інші заходи для допомоги іракським військам у витісненні бойовиків "Ісламської держави" з захоплених ними територій країни.

Як зазначає агентство, Вашингтон, зокрема, хоче допомогти сирійській опозиції витіснити бойовиків ІД з підконтрольних ним міст Ракка у Сирії і Рамаді в Іраку.

Разом з тим, один зі співрозмовників агентства підкреслив, що навіть якщо рішення про розширення участі американських військ у боротьбі з ІД ухвалять, розгортання цих військ може тривати тижні або навіть місяці.

О том, что Пентагон рекомендует Белому дому включить американских корректировщиков огня в местные вооруженные формирования в Ираке, чтобы избежать жертв среди мирного населения от атак по позициям "Исламского государства" ударных вертолетов AH-64 Apache, которых оборонное ведомство США также советует разместить на иракской территории, сообщило также издание The Wall Street Journal.

Видання повідомляє, що в Пентагоні пропонують відправити військових радників США на допомогу армії Іраку безпосередньо на лінію фронту. Також оборонне відомство США має намір вжити заходів для збільшення потенціалу іракської розвідки.

Крім цього, за даними WSJ, Пентагон радить Білому дому включити солдатів США до лав збройних формувань сирійської опозиції або курдського ополчення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram