ГоловнаСвіт

Китай розповів про важливість п'ятирічного плану економічного розвитку за допомогою відео

Влада КНР до 2020 року має намір побудувати в країні суспільство середнього достатку

Китайське інформаційне агентство "Сіньхуа" за допомогою анімаційного ролика розповіло про важливість тринадцятого п'ятирічного плану економічного розвитку КНР.

Відповідне відео опубліковано на відеохостингу YouTube.

Чотири анімовані персонажі в пісні англійською мовою пояснюють особливості економічної політики китайської влади. Користувачі Інтернету дізнаються, що від цього документа залежить майбутнє кожного китайця. У пісні постійно повторюється термін 十三 五 (ши-сань-у), що означає тринадцяту п'ятирічку. "Хочеш дізнатися, що буде робити Китай? Тобі варто придивитися до ши-сань-у!" - співають герої відео.

У понеділок, 26 жовтня, у Пекіні почалося триденне засідання пленуму ЦК Комуністичної партії Китаю, який має ухвалити новий п'ятирічний план економічного розвитку. Він буде розрахований на 2016-2020 роки. Передбачають, що китайська влада до 2020 року побудує у країні суспільство середнього достатку і приділить підвищену увагу вдосконаленню структури управління.

Проект плану представлять на затвердження чергової сесії вищого органу державної влади - Всекитайських зборів народних представників - навесні 2016 року.

Китай схвалює плани економічного і суспільного розвитку на п'ять років, починаючи з 1953 року. У них визначають головні проекти для країни та перспективи розвитку, розподіляють продуктивні потужності і прогнозують результати державної діяльності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram