ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Влада Москви відмовила націоналістам у проведенні "Російського маршу"

Лідер російських націоналістів заявив, що йому не пояснили причини відмови у проведенні маршу.

Влада Москви відмовила націоналістам у проведенні "Російського маршу"
Архив
Фото: vk.com/rusnsn

Влада Москви відмовилася погоджувати заявку націоналістичного руху "Росіяни", який виступає проти війни і путінізму, на проведення "Російського маршу" в День народної єдності 4 листопада.

Про це повідомляє "Интерфакс" із посиланням на слова лідера руху "Росіяни" Дмитро Дьомушкіна.

"Департамент регіональної безпеки Москви мені в узгодженні відмовив без пояснення причин", - розповів він агентству.

Дьомушкін також додав, що мерія дасть письмове пояснення пізніше. Націоналісти, за його словами, розраховують на позитивні рішення з приводу повідомлень, які подавали інші організатори "Російського маршу".

Націоналістичне об'єднання "Росіяни" створене 2011 року і є організатором більшості націоналістичних акцій у країні, зокрема "Російських маршів". 14 серпня московська прокуратура визнала рух екстремістським і призупинила його діяльність.

"Російський марш" - ходи і мітинги представників російських націоналістичних організацій, приурочені до Дня народної єдності 4 листопада. Перша акція відбулася в центрі Москви. Згодом аналогічні заходи почали проводити в Санкт-Петербурзі, Новосибірську, Вологді, Красноярську, Іркутську й інших містах Росії.

2014 року "Російський марш" пройшов 4 листопада. Тоді в Москві затримали 40 учасників "Російського маршу", які виступали проти війни і путінізму.

Раніше самого Дьомушкіна неодноразово затримували за підозрою в демонстрації нацистської символіки. У серпні він отримав за це 15 діб. Приводом стало те, що в одному з постів "ВКонтакте" він опублікував зображення свастики. Після бесіди зі співробітниками правоохоронних органів Дьомушкіна привезли до суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram