ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Путін: Я був першим, хто підтримав Порошенка

Президент РФ назвав себе "голубом із залізними крилами"

Путін: Я був першим, хто підтримав Порошенка
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путин на прийомі на честь учасників Валдайського форуму розповів про своє ставлення до Петра Порошенка і назвав себе голубом із залізними крилами.

Як пише "Коммерсантъ", прийом був закритий для представників преси, але російський президент поспілкувався з політологами та зарубіжними гостями.

Так, один з гостей запитав Путіна, він є голубом чи яструбом. "Я - голуб, але в мене дуже потужні залізні крила", - відповів російський президент, помахавши руками перед співрозмовником.

Президент Росії також відкинув ідею відмови від Мінських домовленостей. При цьому він підкреслив, що має намір "і далі підтримувати чинного президента України".

"Ми будемо підтримувати ці угоди до самого кінця. Тобто поки їх усі не буде повністю виконано. А що стосується Петра Порошенка, я був першим, хто його підтримав. І я буду підтримувати його далі", - сказав Путін.

Нагадаємо, раніше Путін заявив, що ситуація в Україні створює "небезпеку" для Росії, при цьому вкотре назвавши українців "братнім народом". Зрештою, така думка про українців не завадила Путіну анексувати частину території "братньої" країни і розв'язати війну на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram