ГоловнаСвіт

США випробували систему ПРО в Європі

Ракету малої дальності збив американський есмінець.

США та їхні союзники по блоку НАТО вперше провели випробування морської системи протиракетної оборони (ПРО) в Європі.

Навчання пройшли у вівторок, 20 жовтня, біля берегів Шотландії. Окрім американських військових, у них узяли участь представники армії та флоту ще дев'яти країн: Австралії, Канади, Франції, Німеччини, Італії, Нідерландів, Норвегії, Іспанії та Великобританії.

Як повідомляють на сайті ВМФ США, запуск навчальної балістичної ракети малої дальності Terrier Orion здійснено з полігону на Гебридських островах, розташованих в Атлантичному океані біля західних берегів Шотландії. Одночасно з нею запущено дві протикорабельні ракети.

Координати ракет відстежили голландські військові моряки і повідомили дані на американський есмінець Ross. Випущена з корабля зенітна ракета SM-3 влучили у ціль. З борту корабля USS The Sullivans запустили SM-2, які перехопили протикорабельні ракети. Так військовий флот союзників провів перше навчальне перехоплення в повітряному просторі Європи.

Командувач американським військово-морським угрупованням у Європі та Африці Марк Фергюсон заявив, що "навчання продемонстрували готовність США захистити Європу за допомогою корабельної бойової інформаційно-керуючої системи Aegis і берегової бази ПРО в Румунії". Американський адмірал відзначив також високий професіоналізм союзників під час випробувань.

Нагадаємо, чотири американські есмінці ПРО, розміщені на постійних засадах у Європі, разом із споруджуваними наземними базами ПРО в Польщі та Румунії є складовими частинами програми побудови європейської поетапної адаптивної системи протиракетної оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram