ГоловнаСвіт

Reuters повідомило про загибель трьох росіян у Сирії (оновлено)

Артобстріл у Латакії стався в понеділок увечері.

Reuters повідомило про загибель трьох росіян у Сирії (оновлено)
Архивное фото

Щонайменше троє росіян, які борються на боці армії президента Сирії Башара Асада, загинули і ще кілька отримали поранення при бомбардуванні їхніх позицій у сирійській провінції Латакія.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на проурядового високопосадовця в Сирії. За його даними, артобстріл стався в понеділок увечері.

Проурядове джерело, знайоме із ситуацією в Сирії, розповіло Reuters, що принаймні 20 росіян були в районі Набі Юніс (поруч з містом Латакія) в момент початку артобстрілу. З посиланням на повстанські угруповання, що борються з військами Асада на цій території, джерело додало, що "з 90-відсотковою ймовірністю снаряд був випущений бойовиками".

Інформацію про загибель росіян підтвердили джерела Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, який базується в Лондоні. На думку директора центру Рамі Абдурахмана, якого цитує агентство, загиблі були добровольцями, а не військовослужбовцями російської армії.

Reuters не змогло отримати коментар від сирійських офіційних осіб. Російське Міністерство оборони не відповіло на запит агентства.

Якщо інформація про загибель росіян підтвердитися, це буде першим таким випадком від початку військової операції Росії в Сирії.

Оновлено о 20:28. У посольстві Росії в Дамаску не мають інформації про загибель російських військовослужбовців у Сирії.

"Усе це дуже схоже на чергове інформаційне вкидання, тим паче, що джерелом цих даних став Лондонський центр спостереження за правами людини, який, у свою чергу, посилається на якісь "власні джерела", - вказали в посольстві Росії в Дамаску, повідомляє РІА "Новости".

Нагадаємо, головне управління розвідки Міноборони України заявило, що напередодні із Сирії у Севастополь було доставлено тіла 26 загиблих військовослужбовців зі складу 810-ї окремої бригади морської піхоти (Севастополь) Берегових військ Чорноморського флоту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram