ГоловнаСвіт

Правозахисники заявили про загибель 370 сирійців через авіаудари Росії

З них 127 - це мирні жителі, в тому числі 36 дітей

Правозахисники заявили про загибель 370 сирійців через авіаудари Росії
Фото: EPA/UPG

Опозиційна організація "Сирійська обсерваторія з прав людини" повідомила, що за весь час російських авіаударів по території Сирії, які почалися 30 вересня, загинули 370 осіб. З них 127 - це мирні жителі, в тому числі 36 дітей.

За даними правозахисників, тільки за останні дні унаслідок авіанальотів загинули 45 людей. Це сталося в північному регіоні провінції Латакія, контрольованому опозицією. Серед загиблих були як повстанці, так і мирні жителі, десятки людей поранено.

Глава розташованої у Великобританії організації Рамі Абдельрахман у вівторок повідомив, зокрема, що російські повітряні атаки 19 жовтня проведено по гірському регіону Джабаль аль-Акрад. При цьому велика частина провінції Латакія знаходиться під контролем урядових військ, зазначає агентство dpa.

Тим часом за даними ООН, близько 35 000 жителів Сирії покинули свої будинки лише за останні кілька днів. У повідомленні організації від 20 жовтня йдеться про населення передмість Алеппо, яке тікає від безперервних боїв. Багато з них шукають притулку у сільській місцевості на захід від міста. Переселенці терміново потребують продовольства й укриття. 16 жовтня правозахисники повідомили, що армія президента Башара Асада почала наступ на Алеппо. Запеклі бої розгорнулися на південь від міста за підтримки російської авіації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram