ГоловнаСвіт

У Росії запропонували замінити тюремне покарання службою в армії

Термін служби в армії буде дорівнювати терміну позбавлення волі

У Росії запропонували замінити тюремне покарання службою в армії
Шевроны и нашивки, найденные при обыске
Фото: dpsu.gov.ua

Член комітету Держдуми Росії Олексій Діденко (ЛДПР) готує проект закону про внесення змін до Кримінального кодексу РФ і в ФЗ "Про військовий обов'язок і військову службу".

Як повідомляють "Известия", цим законопроектом передбачено введення нових виховних заходів для осіб, які вчинили ненасильницькі злочини невеликої та середньої тяжкості.

Зокрема за такі злочини, вчинені чоловіками вперше у віці від 18 до 45 років, законодавець пропонує як альтернативу кримінальному покаранню, зокрема позбавленню волі, обов'язок проходження військової служби у Збройних силах Росії.

На думку автора законопроекту, це нововведення дозволить гуманніше підходити до питання перевиховання громадян, яких уперше засуджено за незначні злочини, а також певною мірою вирішить питання з переповненістю місць позбавлення волі. Протягом підготовки законопроект деталізуватимуть у частині визначення статей, для яких зможе застосовуватися новий виховний захід. Термін служби в армії буде дорівнює терміну позбавлення волі, зазначеному в цих статтях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram