ГоловнаСвіт

МЗС Франції заявило про причетність російських спецслужб до розстрілу Майдану

Про це йдеться у документальному фільмі "Ке д'орсе. Лаштунки дипломатії"

МЗС Франції заявило про причетність російських спецслужб до розстрілу Майдану
Фото: EPA/UPG

Міністерству закордонних справ і міжнародного розвитку Франції відомо, що серед снайперів, які торік узимку розстрілювали людей на Майдані в Києві, були "агенти російських розвідувальних служб".

Про це розповів директор департаменту континентальної Європи МЗС Франції Ерік Фурньє в документальному фільмі французького журналіста Сержа Моаті, передає "Укрінформ".

"У той час, коли ми з Лораном Фабіусом перебували в офіційній будівлі (на вул. Банковій у Києві), снайпери - елітні стрільці - стріляли в натовп, ми знаємо, що серед цих елітних стрільців були агенти російських спецслужб... і (було) 70-80 загиблих протягом дня, ми залишалися там (у будівлі) і вели переговори з Януковичем щодо пошуку політичного рішення...", - сказав Фурньє на 38 хвилині фільму.

Пізніше офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль не спростував цю інформацію. Водночас він нагадав, що розслідування цієї справи в Україні триває.

Документальний фільм "Ке д'орсе. Лаштунки дипломатії" тривалістю 1 година 10 хвилин розповідає про французьку дипломатію, очолювану міністром Лораном Фабіусом, яка втілює зовнішню політику Франції та відстоює національні інтереси не тільки в мирний час, а й у часи кризи. Більш як третина стрічки присвячена подіям в Україні та ролі французької дипломатії в пошуку виходу з кризи, спровокованої Росією.

Для свого фільму автор використовував велику кількість офіційних заяв, відеозаписів з подій на Майдані, офіційних зустрічей, службових нарад та переговорів у МЗС Франції, в Нормандії за участю світових лідерів і глав дипломатій.

Прем'єра стрічки відбулася 16 квітня 2015 року на французькому телеканалі France-3.

Нагадаємо, 30 вересня Генпрокуратура завершила досудове розслідування щодо незаконного оголошення АТО під час Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram