ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російський виробник "Буків" вимагає від ЄС компенсацію за "розслідування" катастрофи МН17

"Алмаз-Антей" хоче від ЄС компенсації за санкції

Російський виробник "Буків" вимагає від ЄС компенсацію за "розслідування" катастрофи МН17

Російський держконцерн ППО "Алмаз-Антей", що випускає зенітно-ракетні установки "Бук", має намір отримати компенсацію збитків, зазнаних у результаті запровадження санкцій Євросоюзу, а також за власне "розслідування" катастрофи малайзійського Boeing-777.

Про це повідомив гендиректор концерну Ян Новиков, пишуть "Известия".

Зазначено, що загальна сума фінансових втрат через санкції не розголошується, проте лік іде, ймовірно, на мільйони доларів. У підсумкову суму увійдуть і витрати в розмірі 10 млн рублів на експеримент, що "моделює" катастрофу малайзійського Boeing під Донецьком.

"У результаті запровадження міжнародних санкцій концерн ППО "Алмаз-Антей" зазнав фінансових втрат, а також була поставлена під сумнів ділова репутація концерну. Ми вважаємо це достатньою причиною для того, щоб підтвердити результатами натурного експерименту теоретичні викладки наших експертів, що покликані довести непричетність концерну до трагедії на південному сході України", - заявив Новіков.

Нагадаємо, міжнародна комісія з розслідування катастрофи "Боїнга-777" на Донбасі дійшла висновку, що літак знищили боєголовкою 9Н314М (ракета 9М38М1 установки "Бук"). Версії з вибухом бомби всередині літака або обстрілом з іншого літака, про які раніше заявляла російська сторона, були виключені під час розслідування.

При цьому паралельно з оприлюдненням офіційних даних розслідування російський концерн "Алмаз-Антей" змінив свої висновки про тип ракети, яка збила рейс MH17. Якщо на початку літа компанія заявляла, що літак знищено ракетою 9М38М1, то тепер вона стверджує, що йдеться про старішу версію 9М38. При цьому жителі села Зарощенське, яке в Росії визначили як місце запуску ракети, спростовують версію концерну "Алмаз-Антей".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram