ГоловнаСвіт

Вартість російської операції в Сирії оцінили в 1 млрд євро

Угруповання РФ налічує 50 літаків і вертольотів

Вартість російської операції в Сирії оцінили в 1 млрд євро
Фото: минобороны.рф

Вартість російської військової операції в Сирії становитиме приблизно 1 млрд євро на рік, розповіли військові експерти журналу "Коммерсант-Деньги".

За словами співробітника Центру аналізу стратегій і технологій Василя Кашина, поки що операція в Сирії відповідає "не дуже великим" військовим навчанням. Видання пише, що основні витрати міноборони РФ зараз припадають на забезпечення поставок палива і озброєнь для авіаційної техніки, а також на підтримку техніки в робочому стані.

У 2014 році операція Франції на території Іраку, спрямована проти ІДІЛ, коштувала їй приблизно 250 млн євро. Авіаційне угрупування Франції тоді нараховувало 12 літаків.

Однак авіаційна група РФ в Сирії налічує близько 50 машин: це чотири багатоцільові винищувачі Су-30СМ, шість фронтових бомбардувальників Су-34 і 12 Су-24М, стільки ж штурмовиків Су-25, а також багатоцільові вертольоти Мі-8 і ударні Мі-24. Враховуючи різницю у масштабі авіагруп і кількості вильотів, опитані виданням експерти припустили, що операція в Сирії коштуватиме Росії приблизно 1 млрд євро на рік.

Нагадаємо, Росія почала повітряну операцію в Сирії з 30 вересня. Після цього Москва стала об'єктом критики через повідомлення про атаку авіації проти мирних жителів, а також про удари по позиціях членів опозиційних угруповань арабської країни. Пізніше звинувачувати в цьому Росію взялися й офіційні особи країн коаліції. Росія всі звинувачення заперечує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram