ГоловнаСвіт

У Росії теологія стала науковою спеціальністю

Президія ВАК при міносвіти РФ схвалила паспорт нової наукової спеціальності

У Росії теологія стала науковою спеціальністю
Архиерейский собор РПЦ
Фото: www.patriarchia.ru

Перелік наукових спеціальностей, які можна отримати в Росії, поповнився теологією, яку затвердила Вища атестаційна комісія (ВАК) при міністерстві освіти і науки РФ.

Про це повідомляє офіційний сайт ВАК.

"Важлива галузь предметного поля теології - вивчення історії та сучасного стану ставлення релігійної організації до інших конфесій", - наголошено в повідомленні.

У "паспорті" нової наукової спеціальності сказано, що вона "розкриває зміст, базові розділи теології, вивчає джерела теологічного знання, засади віровчення і релігійних обрядів, історичні форми і практичну діяльність релігійної організації, її релігійне служіння, релігійну культурну спадщину в різних контекстах".

Нагадаємо, в липні 2013 року Міжрелігійний рада РФ звернулася до президента Володимира Путіна з проханням ввести теологію до переліку наукових спеціальностей. Однак наприкінці серпня 2014 року Путін заявив, що введення кафедри теології у світських навчальних закладах - прерогатива самих ВНЗ.

Виступаючи в лютому в Держдумі РФ, Патріарх Кирил (Гундяєв) закликав міносвіти РФ ввести в школах предмет "Основи релігійної культури та світської етики "(ОРКСЕ) з другого по дев'ятий клас.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram