ГоловнаСвіт

У Туреччині оголошено триденну жалобу за жертвами теракту

Вибухи в Анкарі стали одним із найжорстокіших терактів в історії країни.

У Туреччині оголошено триденну жалобу за жертвами теракту
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу оголосив триденну жалобу в країні у зв'язку з терактом, який стався в суботу в Анкарі.

У результаті двох вибухів, імовірно, скоєних смертниками, за останніми даними, загинули 95 людей, 246 отримали поранення.

Як повідомляє Hurriyet Daily News, під час прес-конференції в суботу Давутоглу назвав чотири організації, які підозрюють у скоєнні теракту: терористичне угруповання ІДІЛ, Робітнича партія Курдистану (PKK), Революційна народно-визвольна партія (DHKP-C) і Марксистсько-ленінська комуністична партія (MLKP).

"Терорист - це терорист. Хто б не вчинив теракт, він скоїв злочин проти людства. Ми зіткнулися з одним з найболючіших терористичних актів в історії нашої республіки", - заявив Давутоглу.

Варто зазначити, що українська влада відреагувала на цю подію, надіславши слова співчуття владі Туреччини.

"У всьому світі тероризм це трагедія. Від імені українського народу висловлюю співчуття сім'ям загиблих під час теракту в Анкарі. Тероризм - це зло, за яке винуваті мають бути покарані", - йдеться в заяві Порошенка, поширеній його прес-службою.

Яценюк у телеграмі, адресованій Давутоглу, зазначив, що Україна засуджує тероризм у будь-яких його проявах. "Цим ганебним актам не може бути жодного виправдання", - підкреслив Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram