ГоловнаСвіт

Мітинг проти зони вільної торгівлі ЄС-США зібрав 100 тис. німців

У Німеччині бояться зниження екологічних норм та якості продуктів.

Фото: EPA/UPG

У Берліні в суботу проходить багатотисячна демонстрація проти укладення угоди про вільну торгівлю та інвестиційне партнерство між США та Європейським Союзом (TTIP). Учасники акції також протестують проти створення всеосяжної торгово-економічної угоди між ЄС і Канадою (CETA).

Спочатку організатори розраховували, що в акції візьмуть участь від 50 до 100 тисяч чоловік, проте потім вони заявили, що на вулиці Берліна вийшли 250 тисяч. Офіційних даних про число учасників поліція німецької столиці поки що не надала, передає Deutsche Welle.

Противники угоди вважають, що створення TTIP призведе до зниження екологічних норм та якості продукції. У свою чергу, міністр економіки ФРН Зігмар Габріель напередодні мітингу заявив, що ніякого зниження стандартів якості не буде.

Суботню маніфестацію організатори назвали "важливим днем для демократії", зазначивши, що ніколи ще протест проти укладення тієї чи іншої угоди не збирав такої кількості людей.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель раніше висловлювала надію, що укласти угоду про зону вільної торгівлі з США вдасться в період президентства Барака Обами. В іншому разі може виникнути затяжна перерва в переговорному процесі, вважає вона. Вибори нового президента США відбудуться в листопаді 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram