ГоловнаСвіт

95 людей загинули через вибухи в Анкарі (оновлено)

Теракт міг влаштувати смертник.

95 людей загинули через вибухи в Анкарі (оновлено)
Фото: hurriyetdailynews.com

У турецькій столиці Анкарі в суботу вранці біля центрального вокзалу прогриміли два вибухи.

Голова МОЗ країни повідомив, що щонайменше 62 людини загинули на місці, ще 24 - у лікарнях, передає турецьке видання Hurriyet. 186 осіб поранено, 28 - у важкому стані.

Повідомляється, що це міг бути терорист-смертник.

Вибухи сталися по обидві сторони від виходу з центрального залізничного вокзалу в місто. Біля вокзалу якраз почали збиратися учасники запланованої "мирної" ходи, організованої профспілками і низкою громадських організацій на знак протесту проти конфлікту між державою і бойовиками Робітничої партії Курдистану в Південно-Східній Туреччині.

Одним з організаторів ходи була прокурдська Народно-демократична партія (НДП). Лідер НДП Селяхаттін Демірташ у серпні цього року закликав уряд країни і бойовиків забороненої в Туреччині курдської робітничої партії припинити збройне протистояння.

Оновлено: Як уточнює Hurriyet, число жертв теракту зросло до 95 осіб, 246 людей постраждали.

У Туреччині 1 листопада пройдуть парламентські вибори, оскільки партії, що пройшли до парламенту 7 червня, не змогли сформувати коаліцію. На тих виборах НДП пройшла в парламент.

Відносини між радикалами забороненої в Туреччині Робітничої партії Курдистану (РПК) і владою країни загострилися в липні цього року. Тоді ВПС Туреччини завдали ударів по об'єктах курдських бойовиків на півночі Іраку. Анкара заявила, що на такий крок вона пішла через почастішання атак курдів проти представників силових структур Туреччини. РПК домагається створення автономії у складі Туреччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram