ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Навальному заборонили залишати Росію

Такий крок нібито пов'язаний з невиплатою опозиціонером грошей, стягнутих з нього судом.

Навальному заборонили залишати Росію
Алексей Навальный
Фото: EPA/UPG

Федеральна служба судових приставів обмежила опозиціонеру Олексієві Навальному право на виїзд за кордон у зв'язку з невиплатою коштів, стягнутих з нього судом на користь потерпілих у справі "Ів Роше".

Як повідомив представник московського управління ФСПП Тимур Коробіцин, приставам так і не вдалося стягнути з Навального кошти, які він за рішенням суду має виплатити "Багатопрофільній процесинговій компанії", пише "Русская служба Би-би-си".

Коробіцин стверджує, що опозиціонер зустрів пристава на першому поверсі свого будинку, але відмовився що-небудь виплачувати, сів у машину і поїхав. У зв'язку з цим вирішено тимчасово заборонити йому виїзд за кордон і стягнути з нього виконавський збір у розмірі 7% від суми боргу.

Захист Навального назвав такий крок з боку ФССП безглуздим, нагадавши, що опозиціонер отримав вже два умовних терміни, через які в жодному разі не має права залишати територію Росії.

Раніше ФСВП вже намагалася зобов'язати Навального виплатити в прискореному порядку півтора мільйона рублів, які він винен "Багатопрофільній процесинговій компанії". Однак 7 жовтня суд відхилив ці вимоги.

Раніше Навальний вже виплатив на користь потерпілих 3 млн рублів, погасивши таким чином дві третини суми, яку з нього і його брата Олега стягнув суд (4,5 млн рублів). На частину він попросив розстрочку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram