ГоловнаСвіт

Країни ЄС домовилися активізувати депортацію нелегалів

ЄС планує створити Європейську прикордонну службу.

Країни ЄС домовилися активізувати депортацію нелегалів

Країни Євросоюзу домовилися активізувати депортацію нелегальних іммігрантів і обговорили питання створення охорони на кордоні блоку в рамках заходів щодо врегулювання мігрантської кризи.

Про це повідомляє агентство "Рейтер".

"Збільшення числа депортацій має діяти як фактор стримування для нелегальної міграції", - підсумували міністри закордонних справ країн ЄС на зустрічі в Люксембурзі. При цьому було затверджено захід із утримання під вартою тих нелегалів, які можуть спробувати сховатися, перш ніж будуть депортовані.

Крім того, ЄС має намір посилити тиск на африканські та інші бідні держави, у тому числі шляхом скорочення фінансової допомоги, щоб вони приймали назад громадян, яким було відмовлено у в'їзді в Європу.

Також обговорювалося питання створення Європейської прикордонної служби, яка буде захищати кордони блоку від напливу мігрантів.

Пізніше ввечері до міністрів внутрішніх справ приєднаються міністри закордонних справ і делегації з балканських держав, Туреччини, Йорданії і Лівану для обговорення проблеми мігрантів, яка спричинила в блоці кризу через розбіжності між європейськими країнами щодо того, як убезпечити зовнішні кордони ЄС і розподілити біженців по країнах.

Як зазначає Рейтер, останніми роками менш ніж 40% людей, чиї заявки на отримання притулку було відхилено справді покинули ЄС.

Криза на Близькому Сході спровокувала масштабний наплив біженців до Європи. Тільки за липень кордони з країнами ЄС перетнули понад 100 тис. осіб з країн Близького Сходу і Північної Африки, а від початку року - понад 340 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram