ГоловнаСвіт

78% росіян вважають, що участь РФ у сирійському конфлікті може перерости в "новий Афганістан"

На думку соціологів, схвалення росіянами військового втручання РФ у Сирії має декларативний характер.

78% росіян вважають, що участь РФ у сирійському конфлікті може перерости в "новий Афганістан"
Архивное фото. Обстрелянное поселение Аль-Хашаб

Більшість громадян Росії (72%) позитивно поставилися до ударів російської авіації по позиціях "Ісламської держави" в Сирії.

Про це свідчать результати опитування, проведеного "Левада-центром".

Майже половина росіян (47%) розглядають участь ВПС РФ у Сирії насамперед як бажання політичного керівництва країни підтримати Башара Асада в боротьбі з ІД і сирійською опозицією. Майже третина опитаних (28%) виступає проти військової участі Росії в сирійському конфлікті.

При цьому 78% опитаних не виключають того, що участь Росії в сирійському конфлікті може перерости в "новий Афганістан" для країни.

Рішення Радфеду РФ, який дозволив використання російських військ за кордоном, загалом схвалюють 46% росіян (33% проти).

Як зазначають соціологи, "схвалення військового втручання має радше декларативний характер і вкладається в рамки загального схвалення дій влади, яке фіксують останніми роками, ніж у реальну підтримку участі Росії у війні", оскільки ще у вересні 2015 року 69% росіян були проти прямої військової підтримки керівництва Сирії.

Опитування "Левада-Центру" проводили 2-5 жовтня 2015 року серед 1600 осіб у 134 населених пунктах РФ. Статистична похибка даних не перевищує 3,4%.

Нагадаємо, за даними США, менш ніж 10% ударів російської авіації спрямовані проти "Ісламської держави". Найчастіше ціллю обстрілів стають позиції помірної сирійської опозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram